GymBeam Sardinky vo vlastnej šťave 125 g
Kód: GBSARVVSPodrobný popis
Sardinky vo vlastnej šťave obsahujú v 100 g celkove 21,7 g kvalitných bielkovín, ktoré prispievajú k ochrane a rastu svalovej hmoty. V rovnakej porcii majú len 2,2 g tukov, pričom ide prevažne o zdravé tuky, medzi ktoré patria napríklad omega-3 mastné kyseliny. Sú preto veľmi populárne medzi športovcami a ľuďmi, ktorí sa snažia schudnúť.
Podľa všeobecných odporúčaní by mal človek zjesť 2-3 porcie rýb každý týždeň. Obsahujú totiž dôležité omega-3 mastné kyseliny a ďalšie pre telo nenahraditeľné látky. Pravidelná konzumácia rýb, ako sú napríklad spomínané sardinky, je prospešná v mnohých smeroch. Pravidelne ich preto zaraďujú tiež ľudia, ktorí sa usilujú o vyvážený jedálniček.
Vďaka praktickému baleniu si ich môžete vziať na cesty, a tak mať vždy poruke rýchly zdroj bielkovín. Výborne chutia s chrumkavým pečivom, za chvíľu z nich vykúzlite napríklad aj lahodnú nátierku. Okrem toho sa perfektne hodia do cestovinových šalátov či rybích karbonátok. Pochádzajú z pobrežia Maroka, kde má ich lov dlhoročnú tradíciu.
Sardinky vo vlastnej šťave a ich výhody
- sú kvalitným zdrojom bielkovín
- v 100 g obsahujú 21,7 g bielkovín a 2,2 g tukov
- majú praktické balenie
- pochádzajú z Maroka
- hmotnosť pevného podielu je 90 g
- sú ideálne na cesty
- hodia sa do nátierok, šalátov alebo karbonátok
Zloženie
Sardinky (Sardina pilchardus) 72 %, voda 27 %, soľ.
Tabuľka nutričných hodnôt
Nutričné hodnoty |
100 g ** |
*RI |
Energetická hodnota |
462 kJ/ 109 kcal |
5,5 % |
Tuky |
2,2 g |
3,1 % |
z toho nasýtené tuky |
0,9 g |
4,5 % |
Sacharidy |
0,7 g |
0,3 % |
z toho cukry |
0,1 g |
0,1 % |
Bielkoviny |
21,7 g |
43,4 % |
Soľ |
0,64 g |
10,7 % |
* Referenčná hodnota príjmu priemernej dospelej osoby (8400 kJ/ 2000 kcal).
** Pevný podiel
Upozornenie
Uchovávajte na suchom a chladnom mieste. Chráňte pred priamym slnečným žiarením. Po otvorení spotrebujte najlepšie v ten istý deň alebo uchovávajte v uzavretom obale v chladničke maximálne 48 hodín.
Alergény: Alergény sú v zložení vyznačené tučným písmom.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní používatelia môžu pridávať hodnotenie. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.