GymBeam Palatinóza 1000 g

Kód: GBPALA1000
10,90 €
Skladom
Môžeme doručiť do:
26.11.2024
Možnosti doručenia

Detailné informácie

Garancia vrátenia peňazí
Garancia vrátenia peňazí
Doprava zadarmo už od 69 €
Doprava zadarmo
Už od 69 €
Viac ako 12 rokov overený obchod na trhu
Overený obchod
Viac ako 12 rokov na trhu

Podrobný popis

Palatinóza, iným názvom izomaltulóza, je pomaly vstrebateľný sacharid sladkej chuti. Používa sa ako vhodnejšia alternatíva cukru či ako zdroj postupne sa uvoľňujúcej energie pre športovcov. Má kryštalickú štruktúru bielu farbu, čím pripomína biely cukor. Rovnako ako v prípade cukru (sacharózy) ide o disacharid, ktorý je zložený z glukózy a fruktózy. Na rozdiel od neho sa však pomalšie vstrebáva do krvi, a tak uvoľňuje a dodáva telu energiu postupne. To nám potvrdzuje aj jej nízky glykemický index. Dôvodom je odlišná chemická väzba medzi monosacharidmi glukózou a fruktózou.

 

Palatinózu ocenia športovci aktívni ľudia, ktorí sa venujú najmä vytrvalostným aktivitám. Je vhodná pri behu, cyklistike či plávaní. Ak ju chcete využiť ako kvalitný zdroj energie pred tréningom, zmiešajte ju s vodou a tento nápoj vypite zhruba 30 minút pred aktivitou. Rovnako ňou však môžete doplniť energiu aj v priebehu dlhého vytrvalostného výkonu, napríklad niekoľkohodinového behu či jazde na bicykli. Výhodou palatinózy je, že vďaka svojmu pomalému vstrebávaniu pomáha dopĺňať cukor a energiu pre svaly postupne v priebehu aktivity. 

 

Týmto  sacharidom môžete nahradiť klasický biely cukor a použiť ho na sladenie. Hodí sa pritom aj pri chudnutí. Konzumácia potravín s obsahom palatinózy namiesto iných cukrov totiž vedie k obmedzeniu nárastu hladiny glukózy (cukru) v krvi po ich konzumácii v porovnaní s potravinami s cukrom (sacharózou). Zaujímavé je, že rovnako prispieva k zachovaniu mineralizácie zubov. 

 

Postupné uvoľňovanie energie je zároveň užitočné aj vtedy, keď bojujeme s pocitom nedostatku energie či chuťou na sladké. Ak chcete použiť palatinózu ako alternatívu cukru, môžete ju pridať do vašich obľúbených sladkých dezertov, koláčov či palaciniek a iných sladkých receptov. Hodí sa aj na ochutenie čaju, kávy a ďalších nápojov.

 

Palatinóza je tak všestranný doplnok do kuchyne aj do jedálnička športovca, ktorý vám pomôže ľahšie dosiahnuť vaše ciele v oblasti športu a zdravého životného štýlu. 

 

Palatinóza a jej výhody

  • je známa aj ako izomaltulóza 
  • ide o disacharid zložený z glukózy a fruktózy 
  • má kryštalickú štruktúru a bielu farbu 
  • je pomaly vstrebateľná 
  • má nízky glykemický index
  • telu dodáva energiu postupne
  • hodí sa ako alternatíva cukru 
  • je vhodná aj pri chudnutí
  • pomáha obmedziť nárast hladiny cukru v krvi
  • prispieva k zachovaniu mineralizácie zubov
  • je ideálna ako zdroj pomaly vstrebateľného cukru pre športovcov
  • je vhodné užívať ju pred tréningom aj počas neho  
  • využijú ju bežci, cyklisti, plavci a ďalší vytrvalostní športovci
  • dá sa pridať do sladkých jedál a dezertov
  • hodí sa aj na osladenie nápojov

 

Zloženie

Palatinose™ (izomaltulóza – zdroj glukózy a fruktózy). 

 

Dávkovanie

Zmiešajte 1–2 odmerky (20–40 g) s 250–500 ml vody. Užívajte 1 krát denne.

 

Tabuľka nutričných hodnôt

Nutričné hodnoty 

 100 g

40 g (1 dávka)

*RI 

Energetická hodnota

1615 kJ/ 380 kcal

646 kJ/ 152 kcal

8 %

Tuky

0 g

0 g

0 %

 - z toho nasýtené mastné kyseliny

0 g

0 g

0 %

Sacharidy

95 g

38 g

15 %

 - z toho cukry

95 g

38 g

42 %

Bielkoviny

0 g

0 g

0 %

Soľ

0 g

0 g

0 %

*Referenčná hodnota príjmu priemernej dospelej osoby (8400 kJ/ 2000 kcal).

 

Upozornenie 

Neprekračujte odporúčanú dennú dávku. Produkt nie je náhradou pestrej a vyváženej stravy. Produkt nie je určený pre deti, tehotné a dojčiace ženy. Skladujte mimo dosahu malých detí. Uchovávajte na suchom mieste mimo priameho slnečného žiarenia pri izbovej teplote.

Alergény: Môže obsahovať stopy lepku, sóje a mlieka.

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní používatelia môžu pridávať hodnotenie. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: