GymBeam BCAA 4:1:1 Instant 250 g
Kód: GBBCAA411250BP GBBCAA411250MGMK GBBCAA411250COLA GBBCAA411250WM GBBCAA411250POM GBBCAA411250GREP GBBCAA411250BOLA GBBCAA411250LL GBBCAA411250ZJ GBBCAA411250SL GBBCAA411250KIWI Zvoľte variantPodrobný popis
Bcaa Instant sú instantné BCAA aminokyseliny s rozvetveným reťazcom, L-leucín, L-izoleucín a valín, vytvorené procesom fermentácie (kvasenia) v optimálnom pomere 4:1:1. Tieto esenciálne aminokyseliny nedokáže telo syntetizovať, a preto musia byť prijaté zo stravy alebo formou výživových doplnkov. Podporujú ochranu a tvorbu svalovej hmoty, šetria svalový glykogén, až niekoľkonásobne zvyšujú sentézu čistej svalovej hmoty a znižujú vytváranie kyseliny mliečnej vo svaloch. To má za následok rast sily a garantuje maximálnu efektívnosť pri ochrane svalov počas a po tréningu, pri strese, diétach. Podaním Bcaa Instant aj po najnáročnejšom tréningu zlepšuje regeneráciu svalov a zvyšuje pozitívnu dusíkovú bilanciu organizmu. Navyše, zvyšujú vylučovanie rastového hormónu.
BCAA Instant sú fermentované BCAA, vyrobené šetrnou metódou, ktorá nevyužíva chemikálie a spracovanie pri vysokých teplotách. Pochádzajú z rastlinných surovín, vďaka čomu sú vhodné pre vegetariánov a vegánov. Výsledkom fermentácie je vyššia kvalita, BCAA bez alergénov a účinnejšie aminokyseliny. Sú v pomere 4:1:1 (L-leucín, L-izoleucín a L-valín), takže obsahujú až 4-krát vyššiu dávku leucínu, aminokyseliny z BCAA, ktorá má najsilnejšie anabolické účinky. Tieto fermentované BCAA sú skvele rozpustné vo vode, nepenia a nájdete ich vo fantastických príchutiach!
BCAA sú nevyhnutné a nenahraditeľné hlavne vtedy, keď sa telo dostáva do kritických situácii, ako je napríklad diéta s nízkym obsahom sacharidov v kombinácii s náročnými tréningmi. Pri redukčných diétach ho odporúčame kombinovať so spaľovačom tuku, napríklad s karnitínom, ktorý sa stará o spaľovanie a BCAA zatiaľ chráni svalovú hmotu.
BCAA Instant a ich výhody
- sú v instantnej vo vode rozpustnej forme
- nepenia a ľahko sa rozmiešavajú
- sú fermentované, vyrobené šetrnou metódou
- BCAA v optimálnom pomere 4:1:1
- majú vysokú dávku L-leucínu, najsilnejšej anabolickej aminokyseliny
- obsahujú až 6 g BCAA
- čisté BCAA
- majú fantastické príchute a úžasnú chuť
Čo sú to fermentované BCAA?
Nie všetky BCAA (aminokyseliny s rozvetveným reťazcom) sú si rovné. Nie len z hľadiska pomeru zložiek (leucín, izoleucín a valín), ale aj z hľadiska kvality samotných aminokyselín. Existuje viacero spôsobov, ako produkovať aminokyseliny a najbežnejšiou metódou je nešetrná extrakcia kyseliny zo živočíšnych produktov. Tento proces, ktorý v sebe zahŕňa niekoľkohodinovú hydrolýzu, používa vysoké teploty a silné kyseliny, vytvára hydrolyzáty aminokyselín, ktoré sú neskôr filtrované, sušené a rafinované, aby boli vhodné pre ľudskú spotrebu. To je najpopulárnejší spôsob produkcie aminokyselín, avšak môže vytvoriť produkt, ktorý obsahuje alergény.
Druhý spôsob produkcie aminokyselín, ktorý nie je až natoľko častý, pretože je drahší, sa vykonáva pomocou fermentácie kultúr vo farmaceutickom laboratóriu. V tomto procese sa nevyužívajú žiadne živočíšne produkty ako východiskové materiály, žiadne chemikálie a ani spracovanie pri vysokých teplotách. Výsledkom je vyššia kvalita, BCAA bez alergénov a účinnejšie aminokyseliny.
Vetvené aminokyseliny, L-leucín, L-izoleucín a L-valín, tvoria dôležitú časť všetkých aminokyselín, ktoré sú súčasťou svalového tkaniva. Vzhľadom k tomu, že intenzívny tréning alebo akákoľvek fyzická záťaž vyčerpáva energetické zásoby, ktoré sú tvorené glykogénom, nastupuje tvorba energie práve z týchto vetvených aminokyselín. Tomuto možno zabrániť podaním BCAA Instant, čo je pre športovcov, ako aj iných fyzicky zaťažovaných ľudí naozaj nevyhnutné.
Účinky BCAA Instant
- zvyšujú kvalitu a množstvo svalovej hmoty,
- obnovujú silu a urýchľujú regeneráciu,
- zabraňujú katabolickým procesom,
- pomáhajú zachovať zásoby glykogénu,
- regulujú hladinu cukru v krvi,
- podporujú novotvorbu svalovej hmoty,
- chránia svalovú hmotu pred poškodením počas náročného fyzického výkonu,
- chránia svalovú hmotu pred devastáciou v priebehu znižovania hmotnosti,
- poskytujú dostatok voľných vetvených aminokyselín pre tvrdý tréning,
- zvyšujú absolútnu silu,
- spaľujú tuk a redukujú nadváhu.
Instantné BCAA sú určené pre športovcov a športovkyne, ale aj pre všetkých ľudí, ktorí trpia nedostatočným príjmom bielkovín, pre ľudí, ktorí sú akokoľvek fyzicky zaťažovaní a chcú zaistiť dokonalú regeneráciu a obnovu svalovej hmoty, prípadne pre tých, ktorí sa rozhodli redukovať telesnú váhu prostredníctvom zníženia príjmu potravy a zvýšenou fyzickou aktivitou.
Zloženie BCAA bez príchute
L-Leucín, L-Izoleucín, L-Valín v pomere 4:1:1.
Zloženie BCAA s príchuťou
L-Leucín, L-Izoleucín, L-Valín v pomere 4:1:1,ochucovadlá, kyselina citrónová, sladidlo (sukralóza).
Dávkovanie
Pridajte preferované množstvo vody do šejkra. Potom pridajte 6 g BCAA, pretraste a môžete konzumovať. Pre optimálny úcinok užívajte 2-4 krát denne, a to pred tréningom, na tréningu, po tréningu alebo pred spaním.
Tabuľka nutričných hodnôt BCAA Instant bez príchute
Nutričné hodnoty | 1 dávka |
---|---|
Energetická hodnota | 85 kJ / 20 kcal |
Tuky | 0 g |
Sacharidy | 0 g |
Bielkoviny | 6 g |
Sodík | 0 g |
Aminokyselinový profil | |
---|---|
L-Leucín | 4000 mg |
L-Valín | 1000 mg |
L-Izoleucín | 1000 mg |
Nutričné hodnoty | 1 dávka |
---|---|
Energetická hodnota | 85 kJ / 20 kcal |
Tuky | 0 g |
Sacharidy | 0 g |
Bielkoviny | 5 g |
Sodík | 0 g |
Aminokyselinový profil | |
---|---|
L-Leucín | 3334 mg |
L-Valín | 833 mg |
L-Izoleucín | 833 mg |
Výrobok nie je náhradou pestrej a vyváženej stravy. Skladujte v suchu pri teplote do 25°C. Chráňte pred mrazom a priamym slnečným žiarením. Nevhodné pre deti, tehotné a dojčiace ženy. Skladujte mimo dosahu detí. Výrobca neručí za škody vzniknuté nevhodným použitím alebo skladovaním. Neprekračujte doporučenú dennú dávku. Môže obsahovať stopy mlieka, sóje, vajec a orieškov.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní používatelia môžu pridávať hodnotenie. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.